Thursday, August 29, 2013

Lumos - Aplikasi jadual Uitm part 1

Assalamualaikum,

post sebelum nih saya ada cerita pasal LUMOS kan ? saya jumpa ni secara tak sengaja masa nak daftar subject sem dua sebelum ni . okey, yang haritu saya post edisi latest gitu .. Lumos v4.2.4
jadi ramai yang masih keliru, tak faham penggunaan nya betul ?
sy cuma ringkaskan ikut apa yang saya tahu lah :)

Download link : here
1. lepas dah download.. click yes macam yang saya bulatkan kat bawah ni,

 2...dia akan keluar macam ini
 3...akan keluar template macam ni, click tab Automatic (beta)
 4.. click log in
 5...so masuk kan macam biasa no uitm & passeord kat istudent portal tu..
 6...click ok then close
7..haa tadi dah log in kan ? click sebelah dia Start
 8..pilih lah campus korang
 9..then taraa.. update based on apa yang korang register group kat istudent portal, click ok.
 10.. jadual anda siap sedia :)


complete ! dah tahu kan macam mana nak check jadual . tgk la nanti sy update lagi ye, mesti banyak function pelik2 je korang jumpa kan ? hehe rilex jangan kelam kabut, explore je yang penting kita enjoy !

p/s: ni tutorial tak berbayar, ikhlas dari hati.. saya suggestkan so saya terangkan dengan lebih detail, tak ada lah korang tertanya2 kan

Nak Ubahsuai timetable? SINI

Lots of love. wanizati :)

8 comments:

AISYA@AISHA said...

sya share pasal ni ye kt blog

wanizati said...

dipersilakan :)

Cyberx a said...

sila guna link ini

tiny.cc/lumos-uitm

Anonymous said...

terima ksih..bnyk mmbntu utk student baru mcm saya..

wanizati said...

welcome.. uitm dihatiku :) sharing is caring ^_^

mymy said...

mcm mna ek nk buat jdual complete? sy bleh buat stakat isi sbject je.. xpndai nk buat yg horizontal.. bleh ajr x? tq :)

mymy said...

salam.. maf nk tmpang tnya.. mcm mna nk buat jdual yg complte mcm awak buat ek? sy buat stkat isi sbject je.. xjmpa nak buat yg horizontal tu.. bleh ajar x? tq :)

wanizati said...

mymy : insyallah, saya usahakan nanti :)